perjantai 14. helmikuuta 2014

Uusia taitoja ja juhlavalmisteluja

Opiskelijat ovat olleet nyt kaksi viikkoa tyossaoppimassa Ranskassa.

Catering opiskelijat ovat tehneet paljon havaintoja keittioilla ja kouluymparistossa muutenkin. He ovat huomanneet paljon eroja keittioiden varustuksessa ja opetuksessa Suomen ja Ranskan valilla. Taalla esimerkiksi kaytetaan kaasuhelloja, jotka luonnollisesti lampenevat nopeammin, mutta voivat aiheuttaa myos vaaratilanteita liekkiensa takia. Opiskelijat pohtivat myos, etta ruoka voi helpommin palaa pohjaan ja miettivat karsivatko paisto- ja keittovalineet liekeista. Taalla opiskelijoilla on omat tyovalineet aina mukana, mita he kuljettavat tyokalupakkien nakoisissa laukuissa. Omista valineista huolehtiminen on luonnollisesti tarkeaa. Taalla ollaan myos erittain tarkkoja tyoskentelytilojen siivoamisesta kokkauksen jalkeen ja esimerkiksi Lassen taytyi putsata poytansa kolme kertaa ennen kuin keittiomestari hyvaksyi poydan. Oli tarkeaa kayttaa putsaamisen lopuksi alkoholisoitua viinietikkaa, jotta poydat olivat desinfioituja ja kiiltavia.

Karri keskustelemassa keittiomestari Fabricen kanssa seuraavasta tyotehtavasta.


Karri elementissaan keittiossa.


Lasse selfissa valmistautumassa lounasruuhkaan.


Opiskelijamme ovat ihailleet koulun opiskelijoiden tiivista yhteishenkea ja keittioissa viljeltya huumoria. Hektiset ajat huomaa keittioissa ja opiskelijat ovat talloin tiukassa kurissa. Kun kiireajat ja varsinaiset tyot on saatu tehtya, on aika aika nauraa ja kasvattaa keittion yhteishenkea.


Opiskelijat ovat paasemaan seuraamaan ja tekemaan paljon erilaisia keittiotoita myos heille uusilla raaka-aineilla. Karri ja Lasse paasivat esimerkiksi perkaamaan kokonaista rapua ja Kati paasi kasittelemaan kokonaista kanaa, jonka karvatkin piti viela polttaa ennen varsinaista kasittelya. Karri ja Lasse ovat myos paasseet tutustumaan sahkoiseen lihaleikkuriin Central-keittiossa. He ovat Suomessa tyoskennelleet puoliautomatisoidun lihaleikkurin kanssa, jota pitaa itse liikuttaa, mutta taalla leikkuri on taysin automatisoitu. Pojat kokevat automatisoidun leikkurin oikein tehokkaaksi, mutta toteavat sen hallitsemisen vaativan tarkkuutta.

Kati ja Dut ovat paasseet tarjoilemaan muutaman kerran viikossa ja ovat kokeneet oppineensa paljon tyovuorojensa aikana. Tytot paasivat seuraamaan salissa tapahtunutta kalan flambeeraamista viskilla. Kati ja Dut paasivat fileeroimaan ja asettelemaan flambeerattua kalaa asiakkaiden lautasille.

Dut ranskalaisen opiskelija Benin opissa kalan fileerauksesta.


Patrick opettamassa Katille kadesta pitaen fileerausta.


Dut paasi fileeraamaan myos itsenaisesti.

 
Dut sai myos leikata karitsan kylkea seka asetella sita asiakkaiden lautasille.

 


Tassa on lopputulos.


Tytot saivat myos leikata juustoja asiakkaille.



Tarkea paiva koko vaihtoporukallemme oli torstai 13.2. jolloin Luovin johtaja Tarja Manty ja kansainvalisyyspaallikko Mari Kontturi seka ranskalaisia arvovieraita saapui koululle. Heidan kunniakseen jarjestetyssa tilaisuudessa oli myos viiden ruokalajin lounas, jota valmistelemassa olivat Karri ja Lasse ja tilaisuudessa tarjoilemassa Kati ja Dut. Me muut saimme olla osallistujina tilaisuudessa ja nauttia lounaan antimista.

Aamu alkoi yhteiskuvalla ja valmisteluilla.



Lounaalla saimme nauttia alkuruuasta, jota Karri sai olla apuna tekemassa.


Kati ja Dut huolehtivat meidan ja muiden vieraiden viihtyvyydesta pitkin kolmen tunnin lounasta.


Lasse sai olla friteeraamassa kalaa ja taltahan annos naytti kokonaisuudessaan.


Tytot tekivat hyvaa tarjoilutyota koko tilaisuuden ajan.



Paaruuan osalta Lasse paasi muotoilemaan muotilla lisukepolentaa ja koristelemaan sen paprikalla.



Karri taasen teki paaruualle taytettyja pinaattilettuja ranskalaisen opiskelijan kanssa.


Annos maistui erittain hyvin poytaseurueellemme.


Jalkiruuan teko oli salin puolellakin nayttavaa, kun tarjoilijat flambeerasivat banaaneja. Tytot saivat olla tarjoilemassa ihania jalkiruokakokonaisuuksia.






Tasta on hyva jatkaa viimeiseen tyoharjoitteluviikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti