torstai 6. helmikuuta 2014

Puutarhureiden elamaa!

Opiskelijat ovat paasseet tekemaan erilaisia tyotehtavia ja olemme tehneet havaintoja erilaisista tyotavoista. Muun muassa tavaroita ei kannata kasin, vaan ne kuljetetaan karryilla. Lasteista tehdaan todella isoja ja painavia. Osa tyotehtavista on ollut opiskelijoille Suomesta erittain tuttua, mutta myos uusia asioita on paasty oppimaan ja kokeilemaan osaavien opettajien opetuksessa.

Opiskelijat esimerkiksi paasivat hyodyntamaan Suomessa oppimaansa istutustapaa Joulutahdelle taalla Uudenguineanliisan (Sun harmony orange) kanssa. Kasvia ei saanut istuttaa liian syvalle, vaan verkkopotin piti jaada nakyviin. Ruukku piti tiivistaa reunoilta ei kuitenkaan liian tiiviiksi. Kasvi tarvitsee riittavasti multaa, jotta se lahtee juurtumaan. Sen oli oltava keskella ruukkua ja suorassa, jotta balanssi sailyy kasvin kasvaessa. Ranskalainen opettaja Yann tarkisti opiskelijoiden istutuksen lopuksi.

Tassa Noora istuttaa Uudenguineanliisaa.



Opiskelijat ovat paasseet koulimaan myos erilaisia sellereita. Pojat koulivat mukulaselleria ja tytot lehtiselleria. Kasvit koulittiin eri paikoissa, silla taimena kasvit ovat samannakoisia. Potti taytettiin, kasteltiin, taimia koulittiin ja taimien juuret katkaistiin, jotta juuri haaroittuisi ja menisi paremmin pottiin.

Teemu tekee tassa tarkkaa tyota valiten saman kokoiset taimet.


Opiskelijat saivat tayttaa kasvien nimisaleita 10 kasvin muovilaatikoihin, joihin tuli kasvin nimi ja vari. Nain tiedetaan helposti asiakasta varten mita han on ostamassa.

Tassa Mari tayttaa nimisaleita ja vie kasveja paikoilleen.



Opiskelijoille esiteltiin puutarhan uutta blokkikasvihuonetta, joka oli jaettu kolmeen osaan. Tyoskentelytila oli varjostettu pellilla.


Kasvihuoneen automatiikalla pystyttiin saatamaan osastojen lampotilaa, ilmankosteutta ja valoa seka seuraamaan ulkolampotilaa, keskilampotilaa ja saaennustetta.

Tassa Noora seuraa automatiikan esittelya tarkasti. Ison laitteen vasemmalla puolella oleva pieni laite saateli osastojen veden sumutusta.


Opiskelijat kuuntelevat tarkasti.


Opiskelijat ovat paasseet myos tutustumaan uusiin vuoksiluodepoytiin, kiertavaan vesijarjestelmaan ja biologiseen torjuntamenetelmaan eli petopunkkeihin.


Samuli ja Teemu ovat paasseet tekemaan viheralueiden hoitotyota ja Samuli paasi myos siirtamaan traktoria. He kokosivat lehtia lehtipuhureilla kasoihin ja veivat ne pois. Pojat paasivat myos haravoimaan painavemmilla haravoilla kuin he ovat tottuneet koto Suomessa.




Tassa taman kerran blogin kirjoitusporukkaa vauhdissa pitkan paivan paatteeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti