tiistai 18. helmikuuta 2014

Tyota ja kuvauksia

Torstaiaamu alkoi puutarhalla normaaliin tapaan harvennustoita tehden. Kuitenkin kymmenelta tyot taytyi jo lopettaa, silla puutarha-alan opiskelijat ja vaihdon tukihenkilot oli kutsuttu osallistumaan tilaisuuteen, johon saapui arvovieraita kuten kerroimmekin jo aikaisemmin.


Opiskelijat saivat tilaisuudessa lahjaksi koulun paidat, jotka ovat olleet kaikille tosi mieleisia.


Juhlatilaisuus jatkui pitkalla juhlalounaalla, jonka jalkeen opiskelijat paasivat viettamaan vapaa-aikaa.

Puutarhalla opiskelijat ovat saaneet tehda tahan vuodenaikaan kuuluvia puutarhatoita tuttuun tapaan. Samuli ja Teemu ovat ruukuttaneet perennoja ja poistaneet niista siiroja ja etanoita, joita tulee kasveihin turpeen mukana.


Noora ja Mari paasivat tekemaan kylvolaatikko ja hajakylvoa isoilla siemenilla. Ensin tyttojen taytyi seuloa multa. Sihtiin jaanyt multa laitettiin laatikon pohjalle. Seuraava kerros tehtiin seulomattomalla mullalla ja paallyskerros seulotulla mullalla. Lopuksi laatikko tiivistettiin reunoilta tiiviiksi ja oli tarkeaa ettei irtomultaa jaanyt. Kylvossa oli tarkeaa peittaa siemenista vain suurinosa.

Yann nayttamassa tytoille mallia.




Pojat paasivat maanantaina toihin ulos. He saivat aluksi leikata ruusupensaita.


Seuraavaksi pojat tekivat tomaatille penkkia. Penkkiin laitettiin ensin olkikerros sitten lehtikompostikerros, minka jalkeen maa kaannettiin paalle kohopenkiksi. Lopuksi maa kalkittiin ja penkki harattiin haravalla.



Tytot paasivat maanantaina floristiluokkaan, jossa he paasivat taas tekemaan kimppuja.


Tytot saivat myos seurata kimppujen pakkaamista, mika oli tyyliltaan erilaista kuin he olivat Suomessa tottuneet. Taalla kukat laitettiin sellofaaniin ja lisattiin vesi sellofaanin sisaan, jolloin vesi ja varret jaavat nakyviin.



Maanantai oli suuri paiva opiskelijoille, silla ranskalainen televisiokanava tuli kuvaamaan opiskelijoita tyon aaressa uutispatkaa varten. Opiskelijat kokivat kuvattavana olemisen perin kummalliseksi ja jannittavaksi.


Saipahan koko ryhmamme syyn katsoa ranskalaiset seitsaman uutiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti