keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kulttuuria ja hyvaa ruokaa!

Perjantaina paasimme toiden jalkeen viettamaan viikonloppua. Nicholas varasi meille ystavallisesti poydan A La Loupiote tunnelmallisesta pizzeriasta. Ravintolan ruokalista oli ainoastaan ranskan kielella, mutta onneksi olimme kaantaneet mahdollisia pizzan taytteita suomeksi, niin saimme mieleisemme pizzat tilattua.



Lauantaina lahdimme katselemaan Chartresin kaupunkia. Matkustimme sinne junalla. Tassa Noora leimaa lippujamme. Varsinaisia konduktooreja junissa ei kierra, mutta ilman lippua matkustamisesta voi saada isot sakot.


Chartresissa hyvana maamerkkina meille toimi suuri katedraali.


Katedraalin takapihalta avautui hieno nakoala.


Viikolla olimme jo huomanneet monien liikkeiden ja ravintoloiden olevan kiinni klo14 ja klo19 valilla.Olimme kuitenkin yllattyneita, etta useimmat ravintolat olivat myos lauantaina kyseisena aikana kiinni.

Tassa olemme lounaalla katedraalin viereisessa ravintolassa.


Paikallisesta karkkikaupasta loytyi meille suomalaisille erittain tuttu hahmo.


Chartresin torilta loytyi monenlaista tuoretta vihannesta.


Kaduilla oli myos paljon kukkakauppiaita, jotka tekivat kukista kauniita kimppuja.


Paasimme ostamaan muistoja ja tuliaisia kotiin viemisiksi.


Sunnuntaina osa ryhmasta kavi ajelemassa katsomassa maisemia ja nahtavyyksia.

Tassa Nogent Le Rotroun linna.


Porukkaamme linnan pihalla.



Sunnuntai-iltana kavimme La Loupessa syomassa paivallista La Gourmandise ravintolassa. Ravintolan ruokalista oli pelkastaan ranskaksi ja tarjoilija ei puhunut tai ymmartanyt sanaakaan englantia. Onneksi osasimme kaantaa paaraaka-aineet ja saimme tilattua maittavat annokset.


Tiistaina paasimme Nicholaksen kanssa tutustumaan Versaillesin palatsiin. Nicholas kertoi meille paljon asioita seka palatsista etta Ranskan historiasta.


Tassa olemme menossa ostamaan tarvittavia sisaanpaasylippuja.


Nicholas kertoi, etta taman kaytavan maalauksien avulla ranskalaisille oppilaille on hyva opettaa Ranskan historian taistelujen kulkua.


Kierroksen paatteeksi kavimme viela ihailemassa palatsin puutarhoja, jotka nain talvisaikaan eivat ole samassa loistossa kuin kesalla. Tassa ryhmamme on palatsin takapihalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti