keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Bonjour!

Opiskelijat ovat olleet nyt kaksi paivaa tyossaoppimassa ja olemme tehneet paljon huomioita, oppineet uutta ja jakaneet havaintojamme porukalla. Olemme huomanneet, etta monissa ymparistoissa meilla ei ole ranskalaisten kanssa yhteista kielta, silla osa henkilokunnasta ja opiskelijoista eivat puhu englantia, vaan ranskaa eivatka valttamatta ymmarra mita yritamme englanniksi sanoa. He saattavat kertoa asiat vain ranskaksi, jolloin elekielen tarkeys on korostunut. Huumorin ja tarkkaavaisuuden avulla olemme selvinneet monista tilanteista. Tyotehtavia on onneksi ollut helppo demonstroida.

Kati aamuvuorossa tyoskentelemassa ranskalaisen opiskelijan tyoparina tehden kermavaahtoa.


Teemu ruukuttamassa.


Karri loysi yhteisen humoristisen savelen ranskalaisten kokkien kanssa heti ensimmaisena paivana.



Tyota tehdaan taalla useissa paikoissa ilman taukoja aamu- ja iltapaivasta, mika on ollut hieman raskasta opiskelijoille. Tauko pidetaan vasta kun opettaja tai kokki antaa siihen luvan.Opiskelijoiden reipas asenne ja halu oppia vie heita kuitenkin pitkalle.

Teemu ja Samuli koulimassa taimia.


Lasse lounaskeittiolla tekemassa salaattiannoksia lounastarjoiluun.


Nain alussa olemme saaneet totutella Ranskan ilmastoon ja oikeanlaiseen puketumiseen. Vaikka lampotila on vaihdellut nollan ja +10 asteen valilla, on kylma tuuli vaikeuttanut sopivaa pukeutumista. Talolle takaisin tullessa tosin portaiden kapuaminen on lammittanyt mukavasti.

Meilla on kuljettavana 78 porrasta koulualueelta talollemme.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti