perjantai 7. helmikuuta 2014

Bon appétit!

Catering-alan opiskelijat ovat paasseet tyoskentelemaan taalla ollessaan yhteensa neljassa eri oppimisymparistossa.

Lasse ja ovat molemmat tyoskennelleet Central kitchen tuotantokeittiossa, jossa tehdaan ruokaa, kootaan annokset seka punnitaan ja pakataan ne kuljetettaviksi. Astiat tuodaan iltapaivasta takaisin ja ne pestaan seuraavaa paivaa varten. Lasse sai muun muassa punnita raaka-aineita ja koota annoksia kala-annoksia niihin kuuluvista aineksista. Kokoamisen jalkeen annos laitettiin liukuhihnalle, josta se matkasi pakkauskoneelle.

Lassen tuli pitaa keittiossa hengityssuojainta yskansa vuoksi.


Dut ja Kati ovat saaneet tyoskennella opiskelijaryhmien mukana Great card opetuskeittiossa, joka valmistaa ruokaa koulun yhteen à la carte keittioon paivan menun mukaisesti. Opettaja antaa aamulla ohjeet, jonka jalkeen jokainen opiskelija valmistaa oman annoksen. Opettaja seuraa koko ajan opiskelijan tyoskentelya ja maistaa ruokaa. Lopuksi ruuat yhdistetaan. Opiskelijamme ovat kokeneet taman hyvaksi tavaksi oppia.

Kati paasi esimerkiksi seuraamaan lampaasta tehtavan à la carte annoksen valmistusta.




Self lounasravintolassa valmistetaan ruokaa koulun opiskelijoita ja osaa henkilokuntaa varten. Lasse ja Karri ovat saaneet olla seka valmistamassa salaattiannoksia ja tarjoamassa annoksia linjastossa lounasaikaan yhdessa kokin kanssa. Kokki on vaatinut poikia opettelemaan lausumaan vaihtoehdot ranskaksi asiakkaita varten, mita on helpottanut meille varta vasten tehty lounaslista, jossa lukee vaihtoehdot seka vapaasti kaannettyna suomeksi etta ranskaksi. Myos meita suomalaisia asiakkaita on pyydetty tilaamaan ranskaksi annoksemme, jotta pojat saavat treenata ranskaa.

Lasse tarjoamassa paaruokia linjastossa. Nicholas on ystavalllisesti tehnyt lapun, jossa kerrotaan ryhman suomalaisia olevan tyossaoppimassa koululla kolme viikkoa ja lapussa opetetaan kuinka sanotaan suomeksi paivaa. Useat ranskalaisopiskelijat ovat sisaistaneet paivaa -sanan nopeasti.





Karri perjantaiaamuna valmistamassa salaattiannoksia.



Karri tarjoamassa lisukkeita linjastossa.


Neljas ravintola Application valmistaa ruokaa koulun toiseen à la carte ravintolaan. Kati ja Dut ovat paasseet seka kokkaamaan keittiossa etta tarjoilemaan ravintolassa. Tyttoja pyydettiin heti ensimmaisena tyopaivana tulemaan tarjoilemaan ravintolassa 20 hengelle jarjestettavaan iltajuhlaan, johon oli kutsuttu arvovieraita Pariisista asti. Tytot suostuivat ja paasivat kaatamaan viinia seka tarjoilemaan alku-, paa- ja jalkiruokia. Kati ja Dut kokivat oppineensa illan aikana paljon uutta tarjoilemisesta ja ruokien poytiin asettelusta. Keittion puolella tytot ovat saaneet opiskelijaryhman mukana tehda yleensa ranskalaisen tyoparin mukana menun mukaisesti à la carte annosten osia lounaalle.

Ranskalaisopiskelija opettaa Dutille viinipullon avaamista.


Valmistautumista tarjoiluun.



Tytot seuraavat lounaalla tarjottavien drinkkien tekoa.


Karri oli valitettavasti kipea keskella viikkoa ja joutui olemaan pari paivaa sairauslomalla. Onneksi han sai kuitenkin koulun laakarilta hyvat laakkeet ja tervehtyi perjantaiksi takaisin toihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti